Τop συμβουλές φροντίδας δέρματος για κηλίδες ηλικίας, ρυτίδες και άλλα

Τop συμβουλές φροντίδας δέρματος για κηλίδες ηλικίας, ρυτίδες και άλλα

Με την ηλικία, το δέρμα αλλάζει. Αυτό είναι γεγονός της ζωής. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές μπορούν να αποφευχθούν εντελώς. Η γήρανση της υφής – όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές – είναι κάτι που περιμένεις όταν οι άνθρωποι γερνούν, αλλά η χρωστική ουσία είναι προαιρετική. Εάν προστατεύετε και φροντίζετε το δέρμα σας, δεν χρειάζεται να έχετε τον αποχρωματισμό.

Οι κηλίδες ηλικίας εμφανίζονται όταν μια ομάδα κυττάρων υπερπαράγει μελανίνη στο δέρμα. Και αυτό προκαλείται από βλάβη στα κύτταρα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων, της ακμής, των πληγών και της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία. Πιο συγκεκριμένα, οι βλάβες από τον ήλιο ευθύνονται για έως και το 80% όλων των ανησυχιών για τη γήρανση.

Όταν μιλάμε για βλάβες από τον ήλιο και μελάγχρωση από τη διαδικασία γήρανσης, πρέπει να προτείνω αντηλιακό γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε αυτό το δέρμα.

Εκτός από την αντηλιακή προστασία, είναι σημαντικό να παραμείνουμε στα βασικά: Ένας αντιοξειδωτικός ορός είναι επιτακτική ανάγκη να επικαλύπτει και να προστατεύει τα κύτταρα ώστε να αποτρέπουν περαιτέρω μελάγχρωση. Αυτά μπορούν στην πραγματικότητα να εμποδίσουν το σχηματισμό χρωστικής ουσίας. Και το βράδυ, προτείνω μια ρετινόλη ή κάτι τέτοιο που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του κύκλου εργασιών των κυττάρων. Με τη σωστή προληπτική φροντίδα του δέρματος και ένα σχέδιο θεραπείας – όπου κάνετε πράγματα για να φωτίσετε το δέρμα – δεν θα έχετε μαύρα στίγματα.

Επίσης, εφαρμόστε τα προϊόντα ματιών σε λεπτές, ελαφριές στρώσεις για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση, την πυκνότητα και τη φωτεινότητα. Επιπλέον, κοιμηθείτε περισσότερο.

Για πολλούς ανθρώπους, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι κούφια, επομένως πολλές φορές βλέπετε την υποκείμενη ανατομία που προκαλεί τη σκιά. Έτσι, για αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να πυκνώσει το δέρμα.

Όσο για τη φροντίδα του δέρματος, ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά για την περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η βιταμίνη C και τα πεπτίδια. Η βιταμίνη C από μόνη της είναι ένας αναστολέας της χρωστικής και αντιοξειδωτικό. Τα πεπτίδια χαλκού είναι εκπληκτικά για την τόνωση του κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πάχυνση του ιστού.

Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύετε το κάτω μέρος των ματιών επειδή αυτός ο ιστός είναι τόσο ευαίσθητος.

Αλλά τότε – και εδώ είναι το κλειδί – είναι να στρώσετε τον ορό ματιών με μια πιο παχιά κρέμα. Οι οροί περιέχουν λεπτότερα μόρια, έτσι πηγαίνουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και δημιουργούν μια αλλαγή. Μετά τον ορό μπορείτε να εφαρμόσετε κρέμα ματιών.

Επίσης, να πλένετε πάντα το πρόσωπό σας το βράδυ.

Είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τη σημασία του νυχτερινού πλυσίματος του προσώπου σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για φραγμένους πόρους, αλλά η παράλειψη του νυχτερινού πλυσίματος μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε ρυτίδες.

Όταν κοιμάστε και δεν έχετε καθαρίσει καλά το δέρμα σας, επιτρέπετε τη βρωμιά, το λάδι, το μακιγιάζ, το αντηλιακό και όλα τα  πράγματα από την ημέρα για να εγκατασταθούν στις λεπτές γραμμές. Οι ρυτίδες είναι στην πραγματικότητα μια μορφή ουλής. Είναι μια περιοχή του δέρματος που έχει πτυχωθεί και έχει χάσει το κολλαγόνο, οπότε θέλουμε να το αποτρέψουμε από το να συμβεί περαιτέρω.

 

No Comments

Post a Comment