Πώς η φροντίδα του δέρματος μπορεί να γίνει ένα εργαλείο αυτοφροντίδας

Πώς η φροντίδα του δέρματος μπορεί να γίνει ένα εργαλείο αυτοφροντίδας

Πολύ συχνά στον χώρο της ομορφιάς, μας απασχολεί η υλικοτεχνική υποστήριξη της φροντίδας του δέρματος: ποια συστατικά χρειάζεστε, πόσα βήματα πρέπει να έχετε στη ρουτίνα σας, σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη και ούτω καθεξής. Δεν λέμε ότι αυτά δεν είναι άξια για συζήτηση, αλλά συχνά παραβλέπουν μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της ομορφιάς: ένα εργαλείο για αυτοφροντίδα και συμπόνια.

Σε περιόδους άγχους, η απλή πράξη της φροντίδας του εαυτού σας μπορεί να είναι σχεδόν ριζική: Το να επιλέγετε να δείξετε συμπόνια και φροντίδα στον εαυτό σας, ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται, δεν είναι μικρό κατόρθωμα.

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της ομορφιάς;

Συχνά η βιομηχανία μπορεί να δημιουργεί άγχος για τη συμμετοχή σε τελετουργίες ομορφιάς  – το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν περνάτε στιγμές στρες. Ίσως θα έπρεπε να επαναξιολογήσουμε το πώς πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Το πώς βλέπετε τα τελετουργικά ομορφιάς σας θα πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό που χρειάζεστε. Για κάποιους, είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου με ένα φλιτζάνι τσάι ενώ άλλοι αφιερώνουν χρόνο για μια μάσκα προσώπου. Για άλλους, είναι απλώς να κλείνουν τα μάτια, να χαλαρώνουν ή να πηγαίνουν μια χαλαρή βόλτα. Γιατί σε δύσκολους καιρούς, πρέπει να ξαναμάθετε πώς απλά να φροντίζετε τον εαυτό σας..

Μερικές φορές, το γιατί φροντίζουμε το δέρμα μας είναι πολύ πιο σημαντικό από το πώς το κάνουμε.

No Comments

Post a Comment