5 λεπτά καθημερινής αναπνοής είναι αρκετά για να μειώσουν το άγχος + να βελτιώσουν τη διάθεση, βάσει νέας μελέτης

5 λεπτά καθημερινής αναπνοής είναι αρκετά για να μειώσουν το άγχος + να βελτιώσουν τη διάθεση, βάσει νέας μελέτης

Δεν είναι μυστικό ότι ο διαλογισμός μπορεί να κάνει θαύματα για τη δύναμη του εγκεφάλου και την ψυχική σας υγεία. Αλλά όσο και να προσπαθήσετε, ακόμη και μια γρήγορη ρουτίνα διαλογισμού μπορεί να είναι δύσκολο να την ολοκληρώσετε. Εάν αγωνίζεστε να ακολουθήσετε μια καθημερινή πρακτική, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη του διαλογισμού, μπορεί να είστε τυχεροί.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ συνέκρινε διάφορες μεθόδους αναπνοής με τον τυπικό διαλογισμό. Διαπίστωσε ότι η αναπνοή – συγκεκριμένα κάτι που ονομάζεται κυκλικός αναστεναγμός – ήταν η πιο αποτελεσματική στη βελτίωση της διάθεσης, στη διαχείριση του αναπνευστικού ρυθμού και στη μείωση του στρες.

Ανέπνευσε εύκολα.

Για αυτήν την έρευνα, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες άσκησαν μία από τις τέσσερις μεθόδους ενσυνειδητότητας για πέντε λεπτά κάθε μέρα για ένα μήνα. Οι μέθοδοι που δοκιμάστηκαν ήταν:

Κυκλικός αναστεναγμός (ο νικητής): Επικεντρώνεται σε εκτεταμένες περιόδους εκπνοής με δύο ρινικές εισπνοές σε γεμάτους πνεύμονες ακολουθούμενη από πλήρη εκπνοή από το στόμα

Box breathing: Περιλαμβάνει τέσσερα εξίσου χρονικά τμήματα αναπνοής: εισπνοή, κράτημα, εκπνοή και κράτημα

Κυκλικός υπεραερισμός: Περιλαμβάνονται βαθιές ρινικές εισπνοές και εκπνοές με πλήρες στόμα (25 κύκλοι) ακολουθούμενες από 25-30 δευτερόλεπτα κράτημα της αναπνοής με άδειους πνεύμονες

Τυπικός διαλογισμός: Δεν είχε δομημένη αναπνοή και αντ’ αυτού επικεντρώθηκε σε στρατηγικές διαλογισμού με επίγνωση.

Και οι τέσσερις ομάδες παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου αναπνευστικού ρυθμού και της βελτίωσης της διάθεσης. Ωστόσο, οι ομάδες εργασίας αναπνοής παρουσίασαν μεγαλύτερες βελτιώσεις από την ομάδα διαλογισμού συνολικά, με τον κυκλικό αναστεναγμό να έχει την καλύτερη απόδοση.

Το γεγονός ότι μόλις πέντε λεπτά αναπνοής μπορούν να αναπαράγουν —και ακόμη και να ξεπεράσουν— ορισμένα από τα καλά μελετημένα αποτελέσματα του διαλογισμού είναι ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα για όποιον δεν έχει χρόνο ή υπομονή.

Νιώστε καλύτερα σε μόλις 5 λεπτά.

Οι υγιεινές συνήθειες μπορεί να είναι δύσκολο να διαμορφωθούν, αλλά κάτι τόσο προσιτό όπως μια πρακτική σύντομης αναπνοής είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε για μερικά εντυπωσιακά οφέλη. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια πρακτική ενσυνειδητότητας το νέο έτος, αυτή η μελέτη σας δίνει την πλήρη άδεια να αποκλείσετε μόνο πέντε λεπτά την ημέρα.

Σε τελική ανάλυση, όλοι μπορούμε να βρούμε πέντε λεπτά για να αναπνεύσουμε—ίσως ενώ ετοιμάζεται ο πρωινός καφές μας, ενώ περιμένουμε το λεωφορείο ή αντλούμε βενζίνη ή ενώ κάνουμε τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την καθημερινή σας διάθεση φέτος, η ενσωμάτωση της άσκησης που ενισχύει τις ενδορφίνες στη ρουτίνα σας μπορεί επίσης να βοηθήσει. Η λήψη ενός συμπληρώματος για τη διαχείριση του στρες μπορεί επίσης να εισαγάγει περισσότερη ηρεμία στη ζωή σας.

https://somanbotanicals.com/product/earth-herbal-tincture-ashwagandha-stress-support-50ml/

https://somanbotanicals.com/product/earth-herbal-tincture-calm-stress-support-100ml/

No Comments

Post a Comment