Έχετε ακούσει για το ντους “Τίποτα”;

Έχετε ακούσει για το ντους “Τίποτα”;

Για πολλούς, οι ρουτίνες του ντους είναι ιερές. Χρησιμεύουν ως μια στιγμή γείωσης για να χαλαρώσετε, να συνδεθείτε με το δέρμα σας και κυριολεκτικά να διώξετε το άγχος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί αφιερώνουν χρόνο για να αναβαθμίσουν την αισθητική του ντους τους ή δεσμεύονται σε μια εβδομαδιαία τελετουργία που συνδυάζει κάθε πιθανή συνήθεια περιποίησης με μια κίνηση — μια πολυσύχναστη ιδέα γνωστή ως ντους με τα πάντα.

Ναι, το να κάνεις τα περισσότερα προκαλεί ένα ιδιαίτερο είδος ικανοποίησης (τουλάχιστον για κάποιους), αλλά είναι επίσης απολύτως φυσικό να κάνεις το ντους και να σιγοβράζεις σαν λαχανικό στον ατμό. Χωρίς σαπούνι, χωρίς σαμπουάν – μόνο εσείς. Τι είναι το ντους “τίποτα”;

Εάν το ντους “όλα” απαιτεί τα πάντα- απολέπιση σώματος, μάσκες μαλλιών, τζελ ξυρίσματος – το ντους “τίποτα” δεν συνεπάγεται τίποτα. Απλά αφήστε το ζεστό νερό να ηρεμήσει τις αισθήσεις σας.

Οφέλη

Θα μπορούσατε να κάνετε ένα ντους με το “τίποτα” για αμέτρητους λόγους: Για να συλλογιστείτε τα γεγονότα της ημέρας, να λύσετε προβλήματα, να αποσυνδεθείτε… Όσο δεν ψάχνετε για το σαπούνι, οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες.

Και αυτό το συστατικό «πνευματικό καθαρισμό» έρχεται με πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία. Εξάλλου, η σύνδεση εγκεφάλου-δέρματος είναι καλά τεκμηριωμένη στον τομέα της

Ψυχοδερματολογίας.

Υπάρχει μια μεγάλη ψυχολογική συνιστώσα στο ξεπλύσιμο της ημέρας. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ώρα του ντους τους ως τρόπο για να «πλύνουν» τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες..

Σε αυτό το σημείο, μερικοί χρησιμοποιούν τον ατμό μόνο για να ζεστάνουν το σώμα τους, ειδικά τώρα που οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι επίσημα πάνω μας.

Όλα αυτά είναι καλά αλλά μην ξεχνάτε ότι το ζεστό νερό έχει την ικανότητα να αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από το δέρμα σας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμός—όχι τόσο χαλαρωτικό.

Απλώς εφαρμόστε λάδι σώματος https://somanbotanicals.com/product/vanilla-botanical-body-oil/ πριν κάνετε ντους για να δημιουργήσετε ένα φράγμα που εμποδίζει το ζεστό νερό να στεγνώσει το δέρμα σας.

Στη συνέχεια, αφού τελειώσετε με το “τίποτα” ντους σας, εφαρμόστε ξανά αυτό το λάδι σώματος σε βρεγμένο δέρμα, ώστε να μπορέσετε να παγιδεύσετε το νερό που παραμένει μέσα και να θρέψετε τον φραγμό του δέρματος.

Τόσο τα ντους με «όλα» και «τίποτα» ωφελούν την ψυχική υγεία. Το πρώτο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε ικανοποιημένοι από το να είστε πλήρως καθαροί (ό,τι σημαίνει αυτό για εσάς), ενώ το δεύτερο αφορά περισσότερο την καταπραϋντική επίδραση του ζεστού νερού. Απλώς φροντίστε να προστατεύσετε το δέρμα σας από το ζεμάτισμα – μπορείτε να ηρεμήσετε το μυαλό σας χωρίς να καταστρέψετε το φράγμα υγρασίας σας.

No Comments

Post a Comment