Στεγνό βούρτσισμα σώματος

Στεγνό βούρτσισμα σώματος

Το κλασικό τελετουργικό έχει αποκτήσει δημοτικότητα τελευταία – και τώρα έχει πολλούς αφοσιωμένους θαυμαστές. Τι επιτυγχάνει όμως πραγματικά το στεγνό βούρτσισμα; Είναι μια παράδοση με μακρά ιστορία, επομένως ίσως αξίζει να την εξετάσετε ως μέσο αυτοφροντίδας εμπνευσμένη από την παράδοση.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια κλασική αγιουρβεδική τελετουργία που περιλαμβάνει το βούρτσισμα ολόκληρου του σώματός σας με ένα ειδικό εργαλείο με τρίχες. Τα οφέλη είναι ότι η αλήθεια δεν έχει μελετηθεί σημαντικά. Πολλοί από τους ισχυρισμούς που θα δείτε εκεί έξω – όπως η μείωση της κυτταρίτιδας ή ακόμα και η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος – θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά οφέλη για το υγιές δέρμα που μπορούμε να έχουμε:

Γεμίζει το δέρμα. Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό απολεπιστικό, που σημαίνει ότι αφαιρεί με το χέρι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, βελτιώνει την εμφάνιση και κάνει τις ακόλουθες τοπικές θεραπείες πιο αποτελεσματικές.

Μπορεί να ενθαρρύνει την κυκλοφορία. Η λεμφική παροχέτευση και η κυκλοφορία είναι το πιο συχνά αναφερόμενο όφελος του τελετουργικού. Το λεμφικό σας σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το κυκλοφορικό σας σύστημα και απομακρύνει τα απόβλητα στο σώμα, γι’ αυτό μπορεί να ακούσετε τους ανθρώπους να λένε ότι το στεγνό βούρτσισμα είναι «αποτοξινωτικό». Είναι προς συζήτηση εάν χρειάζεται πραγματικά να διεγείρετε με το χέρι την κυκλοφορία (ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι αντλίες λέμφου μπορούν να βελτιώσουν τη λεμφική λειτουργία) ή αν αρκεί απλώς να μετακινήσετε το σώμα σας. Ανεξάρτητα από αυτό, οι μελέτες δείχνουν ότι η βελτιωμένη κυκλοφορία είναι καλύτερη για το δέρμα συνολικά — ανεξάρτητα από το πώς πάνε τα πράγματα.

Προσφέρει μια στιγμή αυτοφροντίδας. Αν μη τι άλλο, το στεγνό βούρτσισμα σας ενθαρρύνει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να εστιάσετε στο σώμα σας. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει αισθητική βελτίωση που να αλλάζει τη ζωή, το να νιώθεις καλά με το σώμα στο οποίο ζεις είναι πάντα ένας στόχος που αξίζει να επιτευχθεί.

Πώς να εφαρμόσετε καθημερινά το βούρτσισμα σώματος

Βρείτε την κατάλληλη βούρτσα για εσάς. Το να βρείτε την τέλεια στεγνή βούρτσα σας είναι άκρως υποκειμενικό.

Θα χρειαστεί να είσαι εντελώς γυμνός. Είναι καλύτερο να το κάνετε πριν από το ντους, καθώς θα ανασηκώσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που πιθανότατα θα θέλετε να ξεπλύνετε αμέσως μετά.

Το βούρτσισμα πρέπει να είναι μέτριας πίεσης—θέλετε να αισθανθείτε κάτι να συμβαίνει χωρίς να ερεθίζετε το δέρμα.

Το θέμα του στεγνού βουρτσίσματος είναι να ενθαρρύνετε τη λέμφο προς το άνω μέρος του κορμού και το στήθος σας, όπου το λεμφικό υγρό θα εισέλθει ξανά στην κυκλοφορία του αίματος: Θέλετε πάντα να ακολουθείτε το κυκλοφορικό σύστημα.

Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν χαλαρώσει κατά τη διαδικασία του βουρτσίσματος. Καθώς το δέρμα σας έχει απολεπιστεί σε βάθος, να προσέχετε πώς το πλένετε—παραλείψτε τα scrub.

Μετά το ντους, η ενυδάτωση είναι το κλειδί.

Επειδή το δέρμα απορροφά το προϊόν πιο εύκολα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υγιεινά, υψηλής ποιότητας συστατικά μετά από το στεγό βούρτσισμα. Κάντε το ενώ το δέρμα σας είναι υγρό, καθώς η ενυδάτωση με λάδι ή κρέμα θα σφραγίσει το νερό από το ντους σας. Πάντα ενυδατώνεστε με νωπό δέρμα!

Soma Vanilla Botanical Body Oil 3.03oz/100ml

 

No Comments

Post a Comment