Δέρμα και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

Δέρμα και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

Επικεντρωθείτε στην κυκλοφορία.

Το δέρμα σας δεν είναι μια οντότητα από μόνη της: Είναι ένα όργανο που αλληλεπιδρά με άλλα όργανα και συστήματα του σώματος. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συστήματα που επηρεάζει την υγεία και την εμφάνισή του είναι το κυκλοφορικό σύστημα.

«Τόσο συχνά στην ομορφιά μιλάμε για κολλαγόνο, ελαστίνη, ανακύκλωση των κυττάρων του δέρματος και όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε γιατί αποτελούν μέρος της λειτουργίας και της δομής του δέρματος. Αλλά αυτό που λέει επίσης η κινεζική ιατρική είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε για την κυκλοφορία —γιατί η κυκλοφορία είναι αυτό που τα τροφοδοτεί όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, πηγαίνει πίσω στην πολύ βασική αρχή της κινεζικής ιατρικής, που είναι ότι η κυκλοφορία είναι το παν.”

Και υπάρχουν αρκετές μέθοδοι στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της κυκλοφορίας του σώματός σας. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο βελονισμός. “Είναι ένας τρόπος ενίσχυσης και βελτίωσης της κυκλοφορίας. Είναι ένας τόσο αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να βελτιωθεί η κυκλοφορία, όχι μόνο του συστήματος αίματος, αλλά και του chi ή της ζωτικής δύναμης.”

 

Απελευθερώστε την ένταση στο πρόσωπο.

Η καλλυντική γήρανση δεν αφορά μόνο τις ρυτίδες, την υφή ή την ελαστικότητα του δέρματος – είναι επίσης το πώς το σχήμα του προσώπου αλλάζει με το χρόνο. Η ένταση αναδιαμορφώνει το πρόσωπό μας—έτσι αν ζούμε με πολύ άγχος, θα δούμε σιγά σιγά πιο βαρύ το κάτω μισό του προσώπου.

Έτσι, καθώς γερνάτε στόχος είναι η εύρεση τρόπων απελευθέρωσης της έντασης. Το gua sha προσώπου είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, καθώς το gua sha έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της βελτίωσης της κυκλοφορίας και του chi στο πρόσωπο επίσης. Προσφέρει απελευθέρωση.”

Χρησιμοποιήστε βότανα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Χρησιμοποιήστε συστατικά για να βοηθήσετε το δέρμα σας—αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

“Στην κινεζική ιατρική, τα εσωτερικά βότανα θεωρούνται πιθανώς πολύ πιο σημαντικά για την υγεία του δέρματος.” Εξαρτάται από την πάθηση και εξαρτάται από το άτομο με την πάθηση. Η κινεζική βοτανοθεραπεία είναι πολύ ατομική.  To καλύτερο είναι να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία που μπορεί να σας δώσει μια εξατομικευμένη σύσταση.

 

No Comments

Post a Comment