6 τρόποι για να φωτίσετε τα μαλλιά σας φυσικά, σύμφωνα με τους στυλίστες

6 τρόποι για να φωτίσετε τα μαλλιά σας φυσικά, σύμφωνα με τους στυλίστες

Χυμός λεμονιού

Η οξύτητα του χυμού λεμονιού του επιτρέπει να ανεβάζει το χρώμα αλλάζοντας τα επίπεδα pH των μαλλιών, αλλά χρειάζεται ακόμα μια ώθηση θερμότητας για μέγιστο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την εφαρμογή χυμού λεμονιού, η χρωματιστής Anja Burton με βάση το LA προτείνει τα εξής: “Στίψτε λεμόνι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε τα μαλλιά για να μιμηθούν τις φυσικές ανταύγειες. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτή η τεχνική συνήθως λειτουργεί μόνο σε ανοιχτόχρωμους τόνους μαλλιών. Αποφύγετε να ρίξετε χυμό λεμονιού στο δέρμα σας, καθώς μπορεί να καεί από την έκθεση στον ήλιο.”

Ξύδι

Μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε ένα ξέβγαλμα με μηλόξυδο κάθε τόσο αλλά ένα παρατεταμένο ξέβγαλμα μπορεί πραγματικά να αφαιρέσει και το χρώμα μας, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών. Η χρήση ξιδιού απαιτεί εξαιρετική προσοχή γιατί το πολύ μπορεί να είναι επιζήμιο. Εάν τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά λεπτά ή έχουν ήδη εύθραυστη κατάσταση, αυτή μπορεί να μην είναι η φυσική θεραπεία για εσάς.

Εάν τα μαλλιά σας είναι σε υγιή κατάσταση, φροντίστε να αραιώσετε το ξύδι σας με νερό σε αναλογία 50/50. «Οι μελαχρινές έχουν την τάση να τραβούν πορτοκαλί τόνους», εξηγεί η Ashley Schafer με έδρα τη Νέα Υόρκη. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη ζεστασιά, οι μελαχρινές μπορούν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν λευκό ξύδι για να τραβήξουν πιο ψυχρούς τόνους. Το ίδιο ισχύει και για τις ξανθιές, που επιθυμούν δροσερούς τόνους, αλλά το μηλόξυδο είναι το καλύτερο στοίχημά σας αν ψάχνετε για περισσότερη ζεστασιά.

Μέλι

Το κύριο συστατικό του μελιού που λειτουργεί προς όφελος των μαλλιών μας είναι ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση της γλυκόζης. Σκοπός του είναι να διασπά τα σάκχαρα και να χρησιμεύει ως προστατευτικό από την αλλοίωση. Αλλά όταν προσθέτετε νερό στο μέλι, το οποίο θα μπορούσε να το κάνει να αλλοιωθεί, το ένζυμο στην πραγματικότητα παράγει ίχνη υπεροξειδίου του υδρογόνου. Από μόνο του, το μέλι μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να δράσει ως λευκαντικός παράγοντας. Ορισμένα μπαχαρικά όπως η κανέλα ή το κάρδαμο μπορεί να λειτουργήσουν παράλληλα με τις ιδιότητες υπεροξειδίου του μελιού για να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση μιας πρόσθετης ώθησης.

Όταν εφαρμόζετε το μείγμα μελιού σας, απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά, έτσι ώστε το νερό να σας βοηθήσει να πάνε τα πράγματα στη θέση τους. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά υγρά και συγκρατημένα, στρίψτε τα σε έναν κότσο και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου. Θα θελήσετε να διατηρήσετε τα μαλλιά ντυμένα οπουδήποτε από 1 έως 4 ώρες ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμο μαλλί προσπαθείτε να πετύχετε και πόσο σκούρο είναι το υπάρχον χρώμα σας. Και πάλι, η ζέστη μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των πραγμάτων, γι’ αυτό βγάζετε το πιστολάκι και εφαρμόζετε λίγη θερμότητα στο μαλλί σας κάθε τόσο όσο το αφήνετε να καθίσει.

 

Μαγειρική σόδα

Αν και πιο συχνά αναγνωρίζεται ως ένας τρόπος για να λαμπρύνετε φυσικά τα δόντια σας, η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει το ίδιο για τα μαλλιά σας. Θα απλώσετε μια πάστα στα μαλλιά σας με τον τρόπο που κάνετε για τα δόντια σας. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό, στοχεύοντας σε μια τέλεια κολλώδη υφή που δεν είναι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Εφαρμόστε με ένα πινέλο χρώματος ή πινέλο και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε κάποιο DIY balayage. Ζωγραφίστε τις ανταύγειες σας και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο. Και όπως με κάθε εφαρμογή που έχουμε μάθει μέχρι τώρα, η εφαρμογή θερμότητας θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

 

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι μια δημοφιλής μέθοδος για το άνοιγμα των μαλλιών. “Φωτίζει τα προηγουμένως ανοιχτά μαλλιά και επίσης τις φυσικές βάσεις (σκεφτείτε τα παιδικά μαλλιά). Μπορείτε να βρέξετε τα μαλλιά σας με αλμυρό νερό από τη θάλασσα και αφήστε τον  αέρα του ήλιου να τα στεγνώσει. Και αν δεν κατοικείτε σε ένα μέρος με θάλασσα, απλά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το να δράσει για έως και 20 λεπτά.

 

Χαμομήλι

Αυτό το λουλούδι φέρει μια χρωστική ουσία στα πέταλά του που ονομάζεται απιγενίνη. Η απιγενίνη δημιουργεί μια χρυσαφένια απόχρωση, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στον άξονα της τρίχας όταν εφαρμόζεται.

Η colorist Cara Craig με έδρα τη Νέα Υόρκη μας συμβουλεύει να «αραιώσουμε με νερό και να απλώνουμε σε βρεγμένα μαλλιά, κατανέμοντας με μια φαρδιά οδοντική χτένα. Ο φωτιστικός παράγοντας θα ενεργοποιηθεί με τη θερμότητα, ώστε να μπορείτε να καθίσετε στον ήλιο ή να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών.» Εάν έχετε ένα πιο ανοιχτό φυσικό χρώμα βάσης για αρχή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το τσάι χαμομηλιού. Το μπόνους είναι ότι το χαμομήλι μπορεί να έχει μαλακτικές ιδιότητες που θα κάνουν τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά.

Ανθόνερο χαμομηλιού 150ml

 

No Comments

Post a Comment