Το Ayurvedic μασάζ προσώπου φωτίζει το δέρμα σας και μειώνει τις τοξίνες

Το Ayurvedic μασάζ προσώπου φωτίζει το δέρμα σας και μειώνει τις τοξίνες

Για χιλιάδες χρόνια, οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο βασίζονται σε τεχνικές μασάζ για την προώθηση της επούλωσης ολόκληρου του σώματος – σκεφτείτε το κινούμενο λεμφικό υγρό, την αύξηση της κυκλοφορίας, την υποβοήθηση της αποτοξίνωσης και πολλά άλλα. Δεδομένων αυτών των πλεονεκτημάτων, δεν είναι πραγματικά περίεργο που αυτές οι μέθοδοι έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Μπορείτε να επιλέξετε μια απαλή οικιακή περιποίηση προσώπου σε αντίθεση με το πλήρες σώμα, αλλά παρόλα αυτά, αποτίετε φόρο τιμής στις αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές με κάθε ξύσιμο στη γραμμή του σαγονιού σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας δύο χέρια, αλλά αν επιλέξετε κάποιο εργαλείο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα με καθαρό kansa, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος. “Στην Αγιουρβέδα, δεν υπάρχει πιο ιερό ή τιμητικό εργαλείο προσώπου από το Ραβδί Κάνσα. Η λέξη kansa, που προέρχεται από τα σανσκριτικά – τη γλώσσα της αρχαίας Ινδίας – είναι ένα μείγμα χαλκού και κασσίτερου και συχνά αναφέρεται ως μέταλλο καμπάνας. Ένα μέταλλο που επιλέγεται για τα καθαριστικά και εξισορροπητικά του οφέλη. Είναι αντιφλεγμονώδες και προσθέτει μια ηρεμιστική παρουσία στο δέρμα.”

Kάντε μασάζ.

Παρακάτω, βρείτε οδηγίες βήμα προς βήμα:

Για προετοιμασία, απλώστε μερικές σταγόνες λάδι στο δέρμα σας.

Κρατήστε το ραβδί (ή τα δύο δάχτυλά σας, αν δεν χρησιμοποιείτε εργαλεία) στο κέντρο του πηγουνιού σας. Κάντε μασάζ με το ραβδί με κυκλικές κινήσεις, θερμαίνοντας το λάδι καθώς ακολουθείτε τη γραμμή του σαγονιού και καταλήγετε στο κάτω μέρος του αυτιού. Επαναλάβετε 4 έως 5 φορές και αλλάξτε πλευρά.

Στη συνέχεια, κρατήστε το ραβδί στη γωνία του στόματός σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι τις φυσικές γραμμές των ζυγωματικών σας. Σταματήστε στο κέντρο του αυτιού σας, επαναλαμβάνοντας 4 έως 5 φορές πριν αλλάξετε πλευρά.

Τέλος, τερματίστε τη θεραπεία σας κάνοντας απαλές κινήσεις οκτώ γύρω από τους κροτάφους των ματιών σας, το μέτωπό σας και πάνω από τα φρύδια.

Ξεπλύνετε τα υπολείμματα.

Καθώς κάνετε μασάζ με καθαρό kansa, μπορεί να παρατηρήσετε ένα ελαφρώς γκρίζο υπόλειμμα στο δέρμα σας – αυτό είναι καλό! Καθώς το υλικό απομακρύνει τη φλεγμονή και αλληλεπιδρά με τα έλαια στο δέρμα σας, δημιουργεί μια αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε μια ανοιχτό γκρι ουσία.

Είναι παρόμοιο με το πώς μπορεί να δείτε ένα κομμάτι ερυθρότητας ενώ χρησιμοποιείτε ένα gua sha – που αντιπροσωπεύει το “sha” που ανεβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος καθώς ξύνετε.

“Το ραβδί kansa θα οξειδώσει τα έλαια στο δέρμα καθώς καθαρίζει. Αυτό το υπόλειμμα ξεπλένεται εύκολα και μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη για το πόσο ισορροπημένο είναι το δέρμα σας. Απλώς ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό και πανί μετά το μασάζ και ακολουθείτε πάντα με μια θρεπτική κρέμα προσώπου για να κλειδώσετε την ενυδάτωση.

Το τακτικό μασάζ προσώπου είναι κορυφαίο για την προώθηση πιο σφιχτό, σφριγηλό και ανανεωμένο δέρμα, αλλά αν ακολουθήσετε αυτές τις αρχαίες οδηγίες της Αγιουρβέδα, μπορείτε να αποτοξινώσετε περαιτέρω την επιδερμίδα σας. Το Kansa είναι ένα ιερό υλικό που είναι αγαπητό για περισσότερα από 5.000 χρόνια χάρη στις θεραπευτικές του ικανότητες, επομένως είναι σίγουρα μια άξια προσθήκη στη ρουτίνα σας.

No Comments

Post a Comment