Γιατί η έλλειψη πρωτεϊνης μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και τι να κάνετε γι’αυτό

Γιατί η έλλειψη πρωτεϊνης μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και τι να κάνετε γι’αυτό

Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

“Ένα κενό πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση”, δήλωσε η πιστοποιημένη δερματολόγος Neera Nathan, M.D.

Όταν δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, το σώμα σας μπορεί να μπει σε ένα είδος κατάστασης πανικού – κρατώντας τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να πάρει για να διατηρήσει τα πιο ζωτικά όργανά σας σε λειτουργία, διατηρώντας παράλληλα άλλους πόρους.

«Τα μαλλιά σας θα είναι από τα πρώτα που θα υποφέρουν επειδή δεν είναι μια βασική λειτουργία, επομένως οι πόροι σας πηγαίνουν αλλού», εξηγεί. Για να μην αναφέρουμε, τα ίδια τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη – η οποία είναι μια πρωτεΐνη από μόνη της.

Σαμπουάν τριχόπτωσης και αναδόμησης με τσουκνίδα και ginseng 250ml/8.45oz

Τώρα, οι ανάγκες σε πρωτεΐνη θα είναι διαφορετικές για κάθε άτομο. Δείτε τι γνωρίζουμε για την κατανάλωση πρωτεΐνης αυτή τη στιγμή:

Για βέλτιστη υγεία, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να καταναλώνουν 1,2 έως 2,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

Οι ανάγκες σε πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά ποικίλες και εξατομικευμένες: Η ακριβής ποσότητα πρωτεΐνης εξαρτάται από το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας, τη γενετική και μια ποικιλία άλλων παραγόντων. Όσοι έχουν νεφρική βλάβη μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλότερης πρωτεΐνης.

Η ποιότητα της πρωτεΐνης είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα πρωτεΐνης: Είναι σημαντικό να λαμβάνετε λευκίνη στη διατροφή σας για βέλτιστη πρωτεϊνοσύνθεση. Οι ζωικές πρωτεΐνες περιέχουν γενικά περισσότερη λευκίνη, αλλά οι φυτικές πηγές όπως οι φακές, οι σπόροι κάνναβης, τα φασόλια και οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των στόχων λευκίνης για τους λάτρεις της φυτικής προέλευσης.

Βιοτίνη

Σελήνιο

Λιπαρά οξέα

Ψευδάργυρος

Βιταμίνη D

Σίδηρος

Τι να κάνετε για αυτό;

Σκεφτείτε λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή. “Ακούγεται απλό, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό – όχι μόνο για τα μαλλιά σας αλλά και για τη γενική σας υγεία”, λέει η Nathan.

Συνιστά να προσθέσετε μια ποικιλία τροφών στο πιάτο σας, συμπεριλαμβανομένων βασικών βασικών τροφών, όπως λιπαρά ψάρια που αλιεύονται άγρια, ξηρούς καρπούς, φυλλώδη λαχανικά, αυγά και άλλα ολόκληρα και φυσικά είδη.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συμπληρώματα κολλαγόνου ή σκόνες πρωτεΐνης στη ρουτίνα σας για ακόμη περισσότερη υποστήριξη αμινοξέων.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρη ότι το περισσότερο δεν είναι πάντα περισσότερο· γνωρίζουμε επίσης ότι πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν τριχόπτωση ή άλλα σοβαρά προβλήματα», προσθέτει, οπότε προσπαθήστε να μην εστιάσετε υπερβολικά σε μία ομάδα θρεπτικών συστατικών ή τροφίμων.

Εάν ακολουθούσατε μια ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή και δεν έχετε δει ακόμα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπτυξη των μαλλιών (ή τη γενική υγεία, εν προκειμένω), επισκεφτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, καθώς μπορεί να σας δώσει έξτρα κάποιες γνώσεις μέσω εξετάσεων αίματος και άλλων αξιολογήσεων.

No Comments

Post a Comment