2 συνήθειες αποκατάστασης κολλαγόνου που πρέπει να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα

2 συνήθειες αποκατάστασης κολλαγόνου που πρέπει να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα

Το ακούτε συνεχώς στους κύκλους περιποίησης δέρματος: Η συνέπεια είναι το κλειδί. Όσο κι αν θα θέλαμε να μπορούσαμε να εξαλείψουμε όλες τις ανησυχίες μας για την επιδερμίδα, δεν μπορείτε να περιμένετε θαυματουργά αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη—χρειάζεται υπομονή, προσπάθεια και μια σταθερή ρουτίνα για να επιτύχετε τους στόχους σας για λαμπερή επιδερμίδα. Μικρές συνήθειες αθροίζονται! Στην πραγματικότητα, μικρές τροποποιήσεις στην πρωινή σας αγωγή μπορεί να σημαίνουν όλη τη διαφορά όσον αφορά την αποκατάσταση του κολλαγόνου, την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και τη διασφάλιση του σφριγηλού, σφριγηλού δέρματος. Εδώ, βρείτε μερικές πρακτικές για να ξεκινήσετε:

Μασάζ προσώπου

Το τακτικό μασάζ προσώπου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο πρόσωπο και παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος – τα οποία, με τη σειρά τους, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στις λεπτές γραμμές, προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και ομοιόμορφο τόνο. Για να μην αναφέρουμε, το απαλό ζύμωμα του δέρματός σας μπορεί να βοηθήσει στην αποστράγγιση του πρωινού πρηξίματος – και, λοιπόν, ένα μασάζ προσώπου είναι απλά παραδεισένιο το π.μ.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου: το σώμα σας δεν μπορεί καν να παράγει αποτελεσματικά κολλαγόνο χωρίς το αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C είναι πραγματικά ικανή να προωθεί την παραγωγή ινοβλαστών και να ρυθμίζει τη σύνθεση κολλαγόνου.

Bεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C στη διατροφή σας (ή μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα, εάν χρειάζεστε λίγη επιπλέον βοήθεια). Αλλά η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει και όταν χρησιμοποιείται τοπικά: Και πάλι, παίζει ρόλο στη διαδικασία σύνθεσης κολλαγόνου και βοηθά στη σταθεροποίηση του υπάρχοντος κολλαγόνου στο σώμα σας, οδηγώντας σε συνολική μείωση των ρυτίδων. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή βιταμίνης C το πρωί καθώς το αντιοξειδωτικό λειτουργεί με το αντηλιακό για να παρέχει ενισχυμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία—και η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία επιταχύνει την πτώση του κολλαγόνου.

No Comments

Post a Comment